Maiustustega on kogu maailmas seotud palju huvitavaid rohkem ja vähem tuntud lugusid ja fakte. Nii näiteks on laialt teada, et Pavlova kook on saanud nime maailmakuulsa Vene baleriini järgi. Aga kus seda esimesena tehti?
Tellijale
Baleriin tantsis õhulist maiustust
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pavlova on õhuline nagu baleriini kleit ja sõna otseses mõttes suus sulav,» kirjutab äsja valminud «Maiasmoka atlases» Maris Pruuli. «Pealt krõbe, aga seest pehme beseeplaat on kaetud vahukoore ja maasikatega. Mõnikord ka kiivide või kannatuslille vilja lõikudega või mustikate või hoopis vaarikatega.»