Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Fotod: mida pakutakse tänavusel mardilaadal?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kristel Kossar
Copy

Saku suurhallis avatud mardilaadale vooris rahvast pärast avamist aina juurde: esimesteks sisseostudeks said valdavalt kootud või vilditud käsitööesemed, tunglemist oli märgata ka toiduletis. Mardilaat kestab 9. novembrini.

Kauplejate hulk näib mardilaadal kasvavat iga aastaga, valikut oli moerõivastest villaste sokkide-käpikuteni, kodutekstiilidest, lauanõudest ja köögiriistadest kõnelemata. Pikk järjekord lookles  värsket leiba-saia, suitsuvorsti ja- sinki pakkuvates lettide ees, populaarne oli ka seto toidukraami pakkuv kohvik, kust võis haugata nii pirukat (50 senti) kui ka tummise võileivakääru ehtsa maasingiga (3 eurot). 

Lisaks kauplejatele osalevad mardilaadal käsitööd õpetavad koolid ja muuseumid. Töötavad meistrikojad, laste töötoad, laval astuvad üles rahvamuusikud, pakutakse eestimaist toitu. Rahvarõiva nõuandekoda, kus õpetust jagavad parimad asjatundjad, on avatud iga päev. Esitletakse uusi raamatuid ja neid saab osta otse kirjastustelt.

Reedel, 7.novembril kella 18–21 kestab Käsitöö-ÖÖ. Sinna oodatakse mardisante Pakri saarelt, tutvustatakse Pärnumaa rahvarõivaid ja antakse välja viis esimest märki Tunnustatud Eesti Käsitöö.

Etnomoodi esitleb tantsuteater Tee Kuubis ja peaesinejaks on seekord Kõrsikud.

Märksõnad

Tagasi üles