Veinikirjanik Kalev Kesküla nimetas Rieslingut üheks nooblimaks valgeks veiniks. Sommeljee ja veiniajakirjanik Peep Moorast tõdeb, et parimad neist tulevad Saksamaalt Reini ja Moseli jõe kallastelt ning passivad meie köögiga hästi.
Tellijale
Maa, kus Riesling on kuningas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui uskuda ajaloolisi Tallinna rae ürikuid, tellis iga raehärra endale igal aastal hulga vaate veini Saksamaalt. Olulisel kohal oli Reini jõe äärest pärit vein, nii punane kui ka valge. Seda ilmselt raehärrade päritolu, aga samuti kaubandussuhete tõttu – suur osa meie pealinna kauplemisest käis ju hansaliidu kaudu. Ent tänapäevalgi on Saksamaa me kaubanduses kasvaval kohal ja ehk peaksime veinigi osas heitma pilgu tagasi minevikku. Ning mis võiks veel paremini meie saksapärase köögiga sobituda kui mitte