Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

IRLi rahvakogu toetas enim maksuvabastuse ideed

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eilsel Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) rahvakogul sai 12 ideest kõige positiivsema tagasiside ettepanek kaotada alla 500-euroselt sissetulekult tulumaks.

Selleks et madalama palgaga inimeste sissetulek ja motivatsioon tööd teha kasvaks, plaanib erakond maksureformi, mis vähendaks tööjõumakse ja suurendaks perede sissetulekut üle saja euro kuus. Erakond on seisukohal, et reformi tulemusena vähenevad madalapalgaliste tööjõumaksud ja madalapalgalisele perele jääb aastas kätte kuni 1200 eurot enam.

Pärast tunde kestnud arutelu tunnistas IRLi esimees Urmas Reinsalu, et see idee kõnetas tema lauas istunud erakonnakaaslasi enim. «Mitte just sellepärast, et inimesed ütleksid, et nad ise võidavad sellest, vaid see on vajalik selleks, et Eestis oleks sidusam ühiskond ja et parandada ühiskonnas inimeste toimetulekut,» ütles Reinsalu Postimehele.

Tagasi üles