Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Maitseelamus paksude müüride vahel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Toomas Tuul

Põhjarannikul asuvasse Purtse kindlusesse tasub lisaks ajaloohuvilistele sisse astuda ka hea toidu austajatel – kolmekorruselise hoone keldris avati südasuvel à la carte kohvik.

Paksude müüride vahele seatud laudadel põlevad küünlad muudavad olemise õdusaks ja silme ette kerkivad kaadrid filmist «Viimne reliikvia». Kuna meie seltskonnal pole seekord soovi lõunasööki ette võtta, tellime koogi ja laseme selle küpsemise ajal järgmiste külastuskordade peale mõeldes kohviku perenaisel Sigrid Välbel menüüd tutvustada.

«Purtse kindlus on Eestis ainulaadne ehitis ja meie arvates sobib siia ennekõike eesti toit,» räägib Välbe. «Päris keskaega tagasi minna ei tahtnud, kuid pearoogadena pakutavat ulukiliha söödi siin muidugi ka sajandeid tagasi. Lisaks on menüüs Purtse kalurite püütud siig ja ahven, kohalike talunike kasvatatud köögiviljad, ümbruskonna metsadest korjatud seened-marjad. Küpsetame ise leiba, valmistame maitsevõid, kama- ja vaniljejäätist.»

Märksõnad

Tagasi üles