Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071

Võrtsjärve juustufestival meelitab kohaliku toiduga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Juust Valio Võru tehase laos.
Juust Valio Võru tehase laos. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval peetakse Tartumaal Rannus esimest korda Võrtsjärve juustufestivali. Rannu rahvamaja juhataja ja ürituse korraldaja Liis Jaamets ütles, et eesmärk on propageerida Eestimaa toitu.

Festivalile on lubanud oma tooteid müümiseks ja degusteerimiseks tuua kolm suurimat juustutootjat, lisaks neile on oodatud ka väikeettevõtted. Peale juustu võib soetada näiteks kohalikku mett, veini ja sinki.

Teadmisi saab ammutada juustutootmise ajaloost: rääkima tuleb Arvi Truu Saaremaa piimatööstusest ning piimandusmuuseum seab üles vastava näituse. Jaamets sõnas, et tegemist on kogupereüritusega, kus lastele on mõeldud mitmesugused töötoad ja tegevused ning päeva jooksul astub üles hulk esinejaid.

Tagasi üles