Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Bordood oodates

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Viinamarjast ümbritsetud: Saint-Émilion on suveõhtutel gurmaanidest tulvil – parematesse restoranidesse tuleb koht reserveerida.
Viinamarjast ümbritsetud: Saint-Émilion on suveõhtutel gurmaanidest tulvil – parematesse restoranidesse tuleb koht reserveerida. Foto: SCANPIX

Seekord annab sommeljee ja veiniajakirjanik Peep Moorast põgusa ülevaate bordooveinidest, mis on ideaalsed kaaslased grillitud looma- ja lambalihale.

Prantsuse Bordeaux’ punaveinindus põhineb kahel vaalal: Merlot’ ja Cabernet Sauvignoni viinamarjal. Mõlemad on ka eraldi suurepärased, kuid seal roomlaste Akvitaanias annavad nad just koos hiilgavaid punaveine, mis on mahlakad, stiilsed, arvestatava elegantsusega ja sobivad paljude liharoogadega. Kui olete grillimeister, siis te lihtsalt ei saa Bordeaux’ punaveinidest mööda vaadata, sest need passivad imehästi kokku grillitud looma- ja lambalihaga.

Bordeaux’s on tegelikult kõike kaks. Kaks jõge, Garonne ja Dordogne, mis ühinedes moodustavad suure Gironde jõesuudme, jagavad piirkonna vasak- ja paremkaldaks. Vasakul valitseb Cabernet Sauvignon ja paremal Merlot.

Märksõnad

Tagasi üles