Seekord annab sommeljee ja veiniajakirjanik Peep Moorast põgusa ülevaate bordooveinidest, mis on ideaalsed kaaslased grillitud looma- ja lambalihale.
Tellijale
Bordood oodates
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Bordeaux’ punaveinindus põhineb kahel vaalal: Merlot’ ja Cabernet Sauvignoni viinamarjal. Mõlemad on ka eraldi suurepärased, kuid seal roomlaste Akvitaanias annavad nad just koos hiilgavaid punaveine, mis on mahlakad, stiilsed, arvestatava elegantsusega ja sobivad paljude liharoogadega. Kui olete grillimeister, siis te lihtsalt ei saa Bordeaux’ punaveinidest mööda vaadata, sest need passivad imehästi kokku grillitud looma- ja lambalihaga.