Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Laulupeolt viivad koju tasuta ööbussid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Laulu- ja tantsupeo eribussid.
Laulu- ja tantsupeo eribussid. Illustratsioon: Pm

Laupäeva öösel pärast laulupeo lõppu hakkavad sõitma kuus ajutist ööbussiliini, mis viivad kõik soovijad tasuta Tallinna eri osadesse.

Arvestades sellega, et laulupeo kontsert lõpeb küllaltki hilja, aga inimestel on ikkagi vaja koju saada, vaatasime oma võimalused üle ja leidsime, et paneme pärast laulu- ja tantsupeo lõppu käima ööbussid,» ütles Tallinna transporti juhtiv abilinnapea Taavi Aas.

Ta lisas, et tegemist ei ole tavapäraste bussiliinide töögraafiku pikendamisega, vaid spetsiaalsete liinidega, mille marsruudid on planeeritud nii, et bussid peojärgsetesse ummikutesse seisma ei jääks. «Me teame, et kui laulupidu lõpeb, siis see inimeste hulk, mis lauluväljakult ära tuleb, on hästi suur ja Narva maantee on igasugusele transpordile suletud. Sealt ei pääse läbi ei tavatransport ega ühissõidukid. Seetõttu me planeerisime need bussiliinid nii, et nad algavad sellistest kohtadest, kus inimesed tänavaid täiesti ära ei ummista.»

Tagasi üles