Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Rohelised pöörasid suhtekorraldajaga tülli

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eestimaa Roheliste veebilehe fragment.
Eestimaa Roheliste veebilehe fragment. Foto: http://www.erakond.ee/

Roheliste erakond pööras oma suhtekorraldajaga tülli ja lõpetas temaga lepingu, nüüdseks on tüli jõudnud juba nii kohtusse kui ka meediasse.


Eilses Maalehes ilmus artikkel, kus Eestimaa Roheliste endine suhtekorraldaja Ivo Rull räägib mõistukõnet kasutades kriitiliselt nii erakonna juhtidest kui ka mainest. Täna teavitas erakond omakorda avalikust sellest, et kokkuleppe rikkumise tõttu lõpetati PR-firmaga sõlmitud leping 10. juunil.


Roheliste eestkõneleja ja riigikogu liikme Marek Strandberg sõnul olid nad sunnitud täna sellise avalduse tegema, kuna nende endine suhtekorraldaja on avaldanud veidra artikli, kus kirjeldab erakonna maine probleeme, mis olid just tema enda kujundada.

«Meie meelest selline oma endise lepingupartneri avaliku arvamuse suhtes selgelt halba valgusesse asetamine ei lähe kokku eetikaga, mida me PR-firmalt eeldame,» ütles Strandberg Postimees.ee'le.

«Meie meelest on mõistlik, kui tänased ja endised kliendid näevad, mida võib kaasa tuua lepingu lõpetamine sellise ettevõttega,» lisas ta.


Riigikogulase arvates on Ivo Rulli kriitilise artikli ilmumise tõenäoliseks põhjuseks see, et lepingu lõpetamise tõttu jäi PR-ettevõte ilma erakonnalt laekuvast rahast.

Stranbergi sõnul on see ilmselt üks põhjus, miks selline artikkel ilmus ja arvatavasti ilmub sarnaseid lugusid roheliste kohta ka edaspidi.

Roheliste eestkõneleja sõnul olid nad sunnitud lepingu PR-ettevõttega lõpetama, kuna ei olnud rahul ettevõtte tööga. Näiteks heidab erakond suhtekorraldajale ette, et ta esitas arveid tööde eest, mida tegelikult ise ei teinud.

«Meie arvates on tegemist olulise lepingu rikkumisega, mida üks avalike suhete ettevõte ei saa endale lubada,» lisas saadik.

Strandbergi sõnul said nad pärast lepingu ülesütlemist PR-firmalt arve, kus soovitakse tegemata tööde eest jätkuvalt raha ning tänaseks on need suhtekorraldaja nõudmised jõudnud ka juba kohtusse.

Suhtekorraldusfirma Rull ja Rumm esindaja ja Eestimaa Rohelisi ka enne riigikogu valimisi nõustanud Ivo Rulliga ei õnnestunud Postimees.ee'le ühendust saada.

Strandbergi sõnul ei ole neil esialgu kavas uut suhtekorraldajat palgata. «See kogemus on nii kummaline, et nõuab mõningast seedimist,» tõdes saadik.

Tagasi üles