Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Rohkem pähkleid ja vähem pekki!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Pm

Võhikule võib uusi toitumissoovitusi vaadates jääda mulje, et senisest veelgi enam võib seapraadi vitsutada. Teadjate kinnitusel on asi aga hoopis vastupidi.

«Kui suures plaanis on Eesti ja Põhjamaade uued toitumissoovitused sarnased, on rasvade osatähtsus meie uutes soovitustes pisut väiksem,» rääkis Tervise Arengu Instituudi (TAI) toitumisekspert Tagli Pitsi.

Rasvade puhul on oluline lisaks kogusele ka nende koostis. Põhjamaalaste kasutatavate toitude rasvade koostis on pisut teine – piimatooted on neil valdavalt rasvatud ja kala süüakse seal palju. Aga just kaladest tulevad n-ö head rasvhapped, mida Eesti toidulaual jääb vajaka.

Märksõnad

Tagasi üles