Unique Hotels ketti kuuluv Kreutzwaldi hotell Tallinnas on uuendanud oma restorani Nipernaadi. Peakokk Jevgeni Cherdantsev lubab puhtaid, lihtsaid ja tuttavaid eesti maitseid ning võimalikult palju kohalikku toorainet: kala Peipsi järvest ja Pärnu lahest, juurikad, salatid ja ürdid nii Vihula Mõisast kui Kopra Karjamõisast, kanaliha Põhja-Eestist, veise- ja sealiha Lõuna-Eestist.
Fotod: restoran Nipernaadi lubab puhtaid Eesti maitseid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nagu August Gailiti Toomas Nipernaadi rändas ka restoran Nipernaadi Eestis ringi, et koguda inspiratsiooni eestimastest naturaalsetest talutoodetest ja kohtuda kohalike rannakalurite ja väiketalunikega, kes on kasvatanud oma tooteid hoole ja armastusega,» öeldakse restorani tutvustuses. Palju toorainet, nagu juurikad, maitsetaimed, liha, metsamarjad ja seened tulevad Vihula mõisa ökofarmist Lahemaa Rahvuspargis.