Eesti Pagari peatehnoloog Moonika Alberg ütles enne katset, et leib võib säilimisaja möödudes küll kaotada oma lõhna- ja maitseomadused ja muutuda võib toote tekstuur, kuid «parim enne» tähtaja ületanud leib üldjuhul inimesele ohtlik ei ole, kui peetakse kinni toidu säilitamistingimustest. Seega võtsime riski ja proovisime pikalt, peaaegu terve kuu pärast «parim enne» kuupäeva seisnud leivad järele.
Tellijale
Endiselt maitsev ka kuu aega hiljem
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pagari must vormileib lõhnas hästi, oli pehme ja maitselgi polnud viga. Mõnusalt lõhnas ka Jassi seemneleib, mis osutus maitselt kõige paremaks. Leib oli veel mõnusalt pehme. Mõlema leiva realiseerimisaeg on neli-viis päeva. «Rukkileibades kasutame naturaalselt kääritatud rukkijuuretist, mis annab toodetele hea maitse, lõhna, pehmuse ja pika säilivusaja,» ütles Alberg. «Võime uhkusega tunnistada, et leivad on säilitusainetevabad.»