Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Milline vormileib ei lähe hallitama?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Milline vormileib ei lähe hallitama?
Milline vormileib ei lähe hallitama? Illustratsioon: SCANPIX

Hallituse tekkimist leivas pärsib näiteks suur suhkrusisaldus, rohkem niiskust sisaldavad seemneleivad lähevad aga kiiremini hallitama.

Leivavalik poes muutub üha rikkalikumaks ja nii võib ka kõige teadlikum ostja sattuda kimbatusse, milline neist võtta. Lisaks hinnale on paljudele oluline, mida leivapäts sisaldab ja kaua see säilib.

«Ostsin Eesti Pagari musta vormileiba – on ka märge, et E-ainete vaba. Väga hea leib, «Tunnustatud Eesti maitse 2005». Poeg aga hoiatas, et ma seda leiba ei ostaks, sest see ei lähe isegi hallitama. Tegin siis eksperimenti ja hoidsin kuu aega kilekotis. Vastab tõele, et see ei lähe hallitama ja on ikka veel pehme,» kurtis üks Postimehe lugeja.

Märksõnad

Tagasi üles