/nginx/o/2014/04/24/2983196t1h5c4f.jpg)
Festivali «Saksa kevad» raames tutvustatakse ka tänavuse piirkonna, Schleswig-Holsteini liidumaa kööki.
Festivali «Saksa kevad» raames tutvustatakse ka tänavuse piirkonna, Schleswig-Holsteini liidumaa kööki.
Peakoka Ines Kerneri sõnul eelistatakse süsivesikuterikast toitu, näiteks kartulit ja juurvilja, kuid olulisel kohal on ka kalaroad. «Toitudesse on lisatud päris palju suhkrut, sest elu käib ju soolase mere ääres,» nentis ta. Populaarne on ka lambaliha, magustoiduks pakutakse tarretist, ent eestlastele on tuttav ka Lüübeki martsipan.
Festivali avamisel üles seatud piirkondliku loomuga pidulauas leidus aga eestlastelegi tuttavat - näiteks sprotte. «Mõned söövad neid ühes pea ja sabaga,» rääkis Ines Kerner. Rahvusroaks on aga labskaus ehk läbi hakklihamasina aetud heeringas, kartul, soolakurk ja punapeet, mida maitsestatakse ja praemunaga serveeritakse.