Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Margit Härma: Ohtlik, hirmus toit!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Margit Härma
Margit Härma Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on mul olnud põhjust olla rahul ja uhke meie inimeste üle. Iga päev näen töö juures, kuidas mu kliendid teevad arukaid ja läbimõeldud toiduvalikuid. Tervisest ja toidust kirjutatakse palju ja tõsiselt. Ja see on hea.

Kirjutatakse e-ainetest ja teadusuuringutest, loetakse kõval häälel kaloreid. Räägitakse uutest fundamentaalsetest tõdedest toitumise vallas, nagu näiteks sellest, et peaksime sööma nagu koopainimesed või et toiduaineid tuleks valida vastavalt veretüübile. Ja iseenesest on see ju vajalik ja hea. Aga paistab, et selles infotulvas ning uue avastamise ja jagamise tuhinas on unarusse jäänud kaine talupojamõistus.

Vahel hakkab tunduma, et seda head tarkust saab juba liiga palju. Teadus ja müüdid, arsti ja sõbranna soovitused, raamatud ja meedia – kõik on gurud ja spetsialistid.

Märksõnad

Tagasi üles