Tallinncity kiikas eksklusiivselt köökidesse, kus valmivad vabariigi aastapäeva tähtsaima peo, presidendi vastuvõtu suupisted. Vaata videost, missuguse nüansiga heeringa- kartulisuupiste valmistas pidulaua tarvis Teletorni restorani peakokk Priit Toomits!
Priit Toomitsa heeringa-kartulisuupiste kuivatatud tomatiga
Koorega keedetud kartul
Või
Soolaheeringas
Hapukoor
Sibul
Kuivatatud kirsstomat
Marineeritud peedikuubik
Valmistamine: koorega keedetud kartul lõigata pooleks, määrida kergelt võiga ja pruunistada ahjus 180 kraadi juures 5-6 minutit, nõnda et kartul kergelt pruunistuks. Jahtunud kartulile määrida rammusamat hapukoort, sibulatükikesi, seejärel asetada heeringalõik, siis peedikuubik. Suupiste viimaseks kihiks on kuivatatud tomat: kirsstomateid saab kuivatada ka koduses praeahjus, u. 60 kraadi juures, kuid ahjuuks peab olema kergelt avatud. Serveerida kokteilitikuga.