Tallinncity kiikas eksklusiivselt köökidesse, kus valmivad vabariigi aastapäeva tähtsaima peo, presidendi vastuvõtu suupisted. Vaata videost, missuguse nüansiga heeringa- kartulisuupiste valmistas pidulaua tarvis Teletorni restorani peakokk Priit Toomits!
EKSKLUSIIV: heeringa- kartulisuupiste presidendiballi pidulaualt
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toomitsa heeringa-kartulisuupiste kuivatatud tomatiga
Koorega keedetud kartul
Või
Soolaheeringas
Hapukoor
Sibul
Kuivatatud kirsstomat
Marineeritud peedikuubik
Valmistamine: koorega keedetud kartul lõigata pooleks, määrida kergelt võiga ja pruunistada ahjus 180 kraadi juures 5-6 minutit, nõnda et kartul kergelt pruunistuks. Jahtunud kartulile määrida rammusamat hapukoort, sibulatükikesi, seejärel asetada heeringalõik, siis peedikuubik. Suupiste viimaseks kihiks on kuivatatud tomat: kirsstomateid saab kuivatada ka koduses praeahjus, u. 60 kraadi juures, kuid ahjuuks peab olema kergelt avatud. Serveerida kokteilitikuga.