Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Teatrid saavad raha uutmoodi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Theatrum laienes kunagisse Tallinna vanalinna menukohta Kloostri Aita. Sealset kultuuriprogrammi kureerib pärimusmuusik Jaak Johanson, kes sätibki ühe kontserdi eel prožektoreid paika.
Theatrum laienes kunagisse Tallinna vanalinna menukohta Kloostri Aita. Sealset kultuuriprogrammi kureerib pärimusmuusik Jaak Johanson, kes sätibki ühe kontserdi eel prožektoreid paika. Foto: Karli Saul

Milline etendusasutus ja kui palju riigilt toetust saab, otsustab kultuuriministeeriumi koostatud komisjon.

Selleks esmaspäevaks pidid teatrid esitama kultuuriministeeriumile taotluse, et saada 2015. aasta riigieelarvest tegevustoetust. Komisjonile, kuhu kuuluvad Raul Oreškin, Jaanus Rohumaa, Anu Kivilo, Jaak Allik, Monika Larini, Toomas Siitan ja Marika Tuusis, tuli esitada etendusasutuse üldine arengukava, arengukava finantsplaan, repertuaarikaart ja personali koosseisu struktuur.

Otsuse, kes hakkab järgnevate aastate jooksul riigi käest toetust saama, langetab komisjon veebruarikuu jooksul. Kas ja kui palju raha tegevustoetusteks ehk lavastuste väljatoomiseks ja näitlejatele-lavastajatele palga maksmiseks eraldatakse, saab kultuuriminister kinnitada aga alles pärast 2015. aasta riigieelarve vastuvõtmist.

Tagasi üles