Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
Saada vihje

Leivatehas alustas taas tootmist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eile pärastlõunal käis leivatehase kondiitritsehhis taas kiire töö. Kondiiter Violetta Karzubova (vasakul) valmistas tortidele kaunistusi ning Evi Pihlak määris Draama tordi vahele kirsimoosi. Kondiitrite tööd vaatas tehase peatehnoloog Tea Mey (keskel).
Eile pärastlõunal käis leivatehase kondiitritsehhis taas kiire töö. Kondiiter Violetta Karzubova (vasakul) valmistas tortidele kaunistusi ning Evi Pihlak määris Draama tordi vahele kirsimoosi. Kondiitrite tööd vaatas tehase peatehnoloog Tea Mey (keskel). Foto: Margus Ansu

Jaanuari keskel ootamatult seiskunud Tartu leivatehase tööpaus lõppes eile, kui kondiitritsehh ja väikesaiaosakond alustasid uue omaniku käe all taas tootmist. Leibade küpsetamine algab uuesti ilmselt kuu keskel.

«Koogid, tordid, väikesaiad,» loetles leivatehase peatehnoloog Tea Mey eile valminud toodangut, mis jõuab kauplustesse täna. «Ise mõtlesime, et esimesel päeval tellitakse ainult pika säilivusajaga asju, aga kondiitrid töötavad praegu nii, nagu poleks vahet tekkinudki.»

Leivatehase uue omaniku Andres Linnase sõnul oli neil eilseks sõlmitud umbes nelikümmend uut töölepingut ning töötajate arv kasvab iga päevaga.

Tagasi üles