Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Öötöötaja vältigu valmistoitu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Tartu Ülikooli emeriitdotsent Mai Maser annab vastilmunud «Kogu pere toiduraamatus» toitumissoovitusi, arvestades seejuures nii inimese vanust, töö- ja eluviisi kui ka tervist. Retsepte ja õpetusi jagub ka neile, kel kukelauluga ärkamine ja päikeseloojanguga uinumine pelgalt unistuseks jääb – nemad võiksid koostada endale kindlate kellaaegadega menüü, süüa iga paari tunni tagant ning juua ohtralt vett.

«Nüüdisaja elutempo sunnib meid purustama biorütme, töötama vahetustega ja sellega rikkuma tervist,» nendib toitumisteadlane.

«Raamatus on küllaltki ainulaadne see, et on soovitused just öötöötajale, keda on tegelikult meie ümber palju – alates meditsiinitöötajatest kuni takso- ja bussijuhtideni,» tõdeb ta ning toonitab, et retseptid on raamatus mõeldud ikkagi eeskätt Eesti inimestele.

Tagasi üles