Koduse vana-aastaõhtu peolaua ideid jagabki rahvusooperi peakokk Kalvi Sedrik just Pál Ábráhami kuulsa opereti «Savoy ball» revüülikes ja svingivates meeleoludes. Millal siis veel, kui mitte aasta viimasel õhtul lubada kodusele peolauale sära ja glamuuri?! Samas pole peakoka road sugugi keerukad ja mõjuvad pärast verivorsti-sealiha-hapukapsa dieeti ekstra kergelt.
Kel võimalik, püüdku katta laud ajastule kohaselt artdeco'likus võtmes: peegelduvad pinnad, klaas, hõbeda- ja kullasära, geomeetrilised mustrid. Ning kes raatsib, võiks sel õhtul juua ehedat šampanjat – vähemasti peoõhtu algatuseks. Rahvusooperi toitlustusjuht Kaire Hallismaa sobitas koka kerge loomuga menüü kõrvale Deutzi šampanjamaja kuiva, elava ja kerge Brut Classic'u. Kuid pidurüüs lauale sobib hästi ka mõni kuiv-kihisev cava või cremant.
Eelroog