Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

«Kiika kööki», 3. osa: soomlaste jõuluroad.

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jõulusink
Jõulusink Foto: Saarioinen

Kes eesti jõulumaitsetele vaheldust otsib, võiks proovida Põhjamaade roogi. Sel nädalal tutvustab oma maa jõulutoite Soome suursaatkond Tallinnas.

Jõulusingi küpsetamine

Pane sügavkülmutatud seakints külmkappi aeglaselt sulama. Singi suurusest sõltuvalt tuleb selleks varuda aega kolm kuni viis ööpäeva. 12-kilone seasink tasub panna külmikusse sulama viis ööpäeva enne küpsetamist.

Enne küpsetama asumist võta sink mõneks tunniks toasooja, et selle pind jõuaks soojeneda. Kui pooleldi jäine või külmkapikülm sink kuuma ahju panna, eraldub sealt liiga palju küpsetusvedelikku. Tagajärjeks on kuiv ja ülisoolane sink.

Tagasi üles