Päevatoimetaja:
Margus Martin

Ülikooli muusikuid liidab orkestriks suur mängulust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ülikooli aulas kõlanud kontserdist «Musica sacra» oli tulnud osa saama peaaegu täissaal publikut.
Ülikooli aulas kõlanud kontserdist «Musica sacra» oli tulnud osa saama peaaegu täissaal publikut. Foto: Kristjan Teedema

Hannes Metssalu seisis esmaspäeva õhtul Tartu ülikooli aula ukse taga, metsa-sarv kaenlas ja pilk keskendunud. Rambipalavikku ei olnud näha, kuigi orkestri ja publiku vahele soleerima minekuni oli aega vaid paar minutit.

Metsasarvemängija Metssalu on muusikat õppinud Tartu 1. muusikakoolis ja pärast selle lõpetamist mängib Vanemuise sümfooniaorkestris. Ühtlasi kuulub ta nüüd juba teist hooaega Tartu ülikooli sümfooniaorkestrisse – alates sellest ajast, kui ta hakkas õppima informaatikat.

Et ta on kutseline muusik, siis ei olnud imeks panna, et tema soleerimisel kõlanud Mozarti metsasarvekontsert nr 3 tekitas aulas aplausitormi. Rõõmsad olid kuulajad ja solist, enamasti naerul näod olid ka orkestrantidel. Ka Vanemuise orkestri dirigent, ülikooli orkestri peadirigent Lauri Sirp oli rahuloleva olemisega.

Tagasi üles