Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Konjak pole jook, vaid eluviis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eesti Konjakiklubi kõik seni ilmavalgust näinud klubikonjakid: väljalasked aastatest 2004, 2006 ja 2012.
Eesti Konjakiklubi kõik seni ilmavalgust näinud klubikonjakid: väljalasked aastatest 2004, 2006 ja 2012. Foto: Lauri Laan

See lause ütleb konjakiaustajate sõnul nende kohta kõik, kuid milline on siiski see eluviis, kus konjak on nii suure au sees? Eestis tegutseb kaks konjakiklubi ning nende jaoks on konjak eluviisina tõesti midagi palju enamat kui lihtsalt «inglite joogi» mekkimine.

Konjakiklubid on Eesti Konjakiklubi presidendi Silver Kuusi sõnul pigem Põhjamaade ning jaheda kliimaga piirkondade fenomen. Näiteks meile lähim klubi asub külmas ja jäises Norras. Eesti Konjakiklubi tähistab 2015. aasta veebruaris juba oma 15. sünnipäeva ning Eesti Naiste Konjakiklubi jõuab esimese juubelini täpselt samal aastal.

Väärt konjaki kui meistritöö populariseerimine on praegu aktuaalne teema ning kuigi viimastel aastatel on märgata konjaki menukuse tõusu, on konjakist lugupidav põlvkond kõikjal pigem ikka kesk- ja vanemaealised. Just seetõttu on nii Eesti Konjakiklubi kui ka Eesti Naiste Konjakiklubi oma noorte liikmete, aktiivse kooskäimise ja tegevuste poolest suureks erandiks. Veelgi enam, Eesti Naiste Konjakiklubi on ainus omataoline kogu maailmas.

Kirg ja huvi ühendavad

Märksõnad

Tagasi üles