Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kadriorus võitis ökotainas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toorelt maitsesid ühtemoodi hästi kõik tainad, aga õige piparkook peab olema nii õhuke, et peaaegu paistab läbi, olid ühte meelt (vasakult) Eljo, Reet, Merike ja Eevi.
Toorelt maitsesid ühtemoodi hästi kõik tainad, aga õige piparkook peab olema nii õhuke, et peaaegu paistab läbi, olid ühte meelt (vasakult) Eljo, Reet, Merike ja Eevi. Foto: Peeter Langovits

Postimehe piparkoogitainaste tänavusel pimekatsel tunnistasid vanurite eneseabi- ja nõustamisühingu köögitoimkonna memmed parimaks ökotaina, mida toodab Pagar Võtaks.

Kadriorus asuva päevakeskuse küpsetajate toimkond ootas ajakirjanikku ja fotograafi keldrikorrusel kohvi, omatehtud muffinite ja tatrajahukoogikestega. Kohale olid tulnud Helgi, Ene, Merike, Reet, Eljo, Asta ja Eevi.

Küpsetajate toimkonna eestvedaja Helgi Õitsmetsa juhtimisel alustasid naised tainaste rullimist. Esmalt tuli ette panna korralik põll. Üks prouadest võttis endale kõige vastutusrikkama rolli – Eljo jäi ahjuvalvuriks ja jälgis küpsemist. Kõikide tootjate tainad nummerdati, et neid pärast pimetestis hinnata. Et tulemusi veelgi huvitavamaks teha, lisati 11 poetaina sekka üks kodus tehtud tainas.

Tagasi üles