Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Melomaanist helilooja Tõnu Kõrvits teeb Nõmmel diskot

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kristel Kossar
Copy
Tõnu Kõrvits
Tõnu Kõrvits Foto: Liis Treimann

Nõmme kultuurimajas mängib reede õhtul alates kella 21 plaate melomaanist helilooja Tõnu Kõrvits, kes lubas kuulajaid kostitada parimate paladega möödunud sajandi 80-ndatest pealkirja all «Careless memories».

Lisaks DJ rollis olevale Tõnu Kõrvitsale astub publiku ette tippmuusikutest koosnev ansambel «Jealous Guys» koos üllatussolistiga ning tantsutrupp «Crazy Girls».

Põline nõmmekas Tõnu Kõrvits lõpetas 1994. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Raimo Kangro kompositsiooniklassi ja omandas 1999. aastal samas professor Jaan Räätsa juhendamisel magistrikraadi. Kõrvitsa mitmekesine looming hõlmab kõiki traditsioonilisi muusikažanre alates orkestriteostest, instrumentaalansamblitest ja teostest soolopillidele ning lõpetades koorimuusika, soololaulude ja ooperitega, ta on saanud rohkelt tunnustust nii kodu- kui välismaal.

Tõnu Kõrvits on tuntud ka kui meisterlik populaarmuusika arranžeerija ja orkestreerija. 1998. aastal saavutas ta Eesti Muusikaauhinna parima arranžeerija kategoorias. Ta on kirjutanud ka rohkesti muusikat tõsielu, nuku- ja animafilmidele. Ta on mänginud ka mitmes eesti rockansamblis, näiteks 1980-te keskpaigas Mihkel Raua grupis «Golem», hiljem ansamblis «Vanemõde».

Märksõnad

Tagasi üles