Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Scorpions naaseb Tallinna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kristel Kossar
Copy
Klaus Meine, Rudolf Schenker ja Matthias Jabs bändist Scorpions
Klaus Meine, Rudolf Schenker ja Matthias Jabs bändist Scorpions Foto: SCANPIX

Saksa kuulsaim rokkbänd The Scorpions annab oma käimasoleva Now or Never tuuri raames 12. novembril kontserdi ka Saku Suurhallis. Varem on The Scorpions Eesti publikut korduvalt rõõmustanud.

Bändi tutvustuses nimetatakse grandioosseks hüvastijätuetenduseks, kus kasutatakse uusimaid lavaruumi, video, valgustuse, heli ja pürotehnika saavutusi. Ühe loo ajal tõstetakse trummiplatvorm koos legendaarse trummari James Kottakiga lava kohale õhku.  Scorpionsi varustus koos lahtivõetava lavaga ning heli- ja valgustehnikaga sõidab kontserdipaika viiel 20-tonnisel veokil. Kontserdi käigus kasutatakse 25 kitarri.

Scorpions lubab oma Tallinna ülesastumisel publikule ka mõningaid üllatusi. Nende kontserdi tarvis pannakse üles eriline lava, mis sisaldab pikka rada ja ühendussilda, mis viib publikusse.  «Areeni parteri ärakasutamine on samuti väga huvitav. Parter on jagatud tsoonideks. Kõige lojaalsemad bändi fännid, kes soovivad vaadata otse muusikute silmadesse ja kaasa laulda tuntumaid hitte, oodatakse seisma just lava juurde, raja ning ühendussilla kõrvale. 14 rida  istekohti eraldatakse neile, kes soovivad parteris istuda. Need, kellele meeldib minna pööraseks ja kes  ei taha vaikselt istuda, kuid siiski soovivad odavamaid pileteid, võivad valida seisupiletid kolmandas parteritsoonis,» selgitas kontserdi korraldaja.

Bänd saatis korraldusmeeskonnale ka oma nõudmiste nimekirja, kus nad nõuavad endi majutamist vaid viietärnihotellidesse ja soovivad liigelda vaid S-klassi Mercedestega.  Viis sellist autot koos personaalsete juhtidega on mõeldud viiele bändiliikmele. «Olgugi, et bändi soov liigelda eri autodes oli pisut ootamatu, ei ole neil suurejoonelisi  nõudmisi oma garderoobides. Viis bändiliiget nõudsid kolme garderoobi, üks neist on eraldatud bändi liidrile ja solistile Klaus Meinele, teised kaks aga ülejäänud muusikutele», rääkis EM Concerti direktor Andrej Platonov, kes Scorpionsi kontserti Tallinnas korraldab. 

Solist Klaus Meine soovib enda garderoobi karastusjooke, mahla, mineraalvett, šokolaade, värskeid puuvilju ja kolme pudelit heledat Leedu õlut.  Tema kolleegide Rudolf Schenkeri ja Matthias Jabsi  nõudmised nii tagasihoidlikud pole - mehed soovivad vee ja karastusjookide kõrval nautida  ka punast ja valget veini, eri sorti viskisid, eri sorti heledaid õllesid,  tumedat šokolaadi, puuvilju, pähkleid, võileibu juustu ja lihaga, piparmündi- või kaneelimaitselisi suhkruvabu närismiskumme. Teised bändiliikmed soovivad garderoobist eest leida lisaks eelpoolnimetatule ka värskeid köögivilju, näiteks brokolit, porgandit, lillkapsast ja sellerit dipikastmega, extra oliiviõli, valget albacore´i tuunikala, võileibu kalkuni või kanaga ning juustu.   Lisaks soovivad mehed oma tuppa elektrilist teekannu ning musta ja rohelist teed sidruniga.  Üsna suur hulk külmi jooke igale muusikule asetatakse ka lavale.


 

Märksõnad

Tagasi üles