Alatest tänasest saab nädala jooksul taas pealinna tipprestoranides rahakotisõbralikult head ja paremat mekkimas käia, sest alanud on Tallinna restoranide nädal.
Tallinna restoranide nädal lööb rekordeid
Eile raekojas pidulikult avatud üritus on igas mõttes rekordiline: tänavusel Tallinna restoranide nädalal osaleb 36 restorani, kes pakuvad külastajatele einestamiseks üle 15 000 koha. Korraldajate poolt rääkis Pädaste mõisa restoranide pidaja Martin Breuer oma avakõnes, et huvi kolmandat aastat toimuva vastu on olnud ülisuur: üle üheksa tuhande koha on juba praeguseks broneeritud.
Restoranide nädala mõhimõte on rahakotisõbralikkus: reserveerides kohad läbi Tallinna restoranide nädala reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi on külalistel võimalik parimates restoranides nautida kahekäigulist fikseeritud menüüga lõunasööki 10 euro ja kolmekäigulist fikseeritud menüüga õhtusööki 20 euro eest. Kohti broneerida saab ürituse koduleheküljel.
Tallinna restoranide nädala avanud linnapea Edgar Savisaar toonitas restoranikultuuri olulisust Tallinna tutvustajana. «Öeldakse ikka, et naabri toit lõhnab paremini. Meie tahaksime olla just see naaber, kelle toit kõige paremini lõhnab,» rääkis Tallinna meer.
Tallinna restoranide nädalal 2013 osalevad:
Balalaika
Balthasar
Bocca
Bollywood
Bonaparte
Bordoo
Cha Dao
Chedi
City
Cru
Dominic
Fish&Wine
Fuente
Gianni
Kadriorg
Kaerajaan
Kolm Sibulat
Kuldne Notsu
Kuninga
La Bottega
Leib
Lusikas
MC Grill
Mekk
Monaco
Neh
Neikid
Nero
Nevskij
Ö
Platz
Ribe
Rucola
Salt
Sfäär
Tchaikovsky