Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ühispank vallandas Sõnajalad päevapealt

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

NILS NIITRA

Ühispangale kuuluv Data-Meediateenuste OÜ käskis eile lahkuda TV 1 nõukogu liikmete kohalt vendadel Andres ja Oleg Sõnajalal, kes töötasid Postimehe andmetel vastu telejaama omanike huvidele.

Sõnajalgade nõukogust tagasikutsumist ei nõustunud eile õhtul kommenteerima ei TV 1 omaniku, Eesti Sõltumatu Televisiooni (ESTV) juhatuse esimees Vallo Toomet ega ka nõukogu esimehe kohalt vallandatud Oleg Sõnajalg. Ühispanga esindajaid ESTV nõukogus ei õnnestunud Postimehel eile küsitleda.

Postimehe andmetel põhjustas Sõnajalgade nõukogust ärakutsumise nende tegutsemine ESTV huvide vastu.

Data-Meediateenuste OÜ on ESTV ainuomanik. Data-Meediateenuste OÜ kuulub Eesti Ühispangale, kuid Postimehe andmetel on Sõnajalgadel endiselt optsiooniõigus Sõltumatu Televisiooni aktsiaid tagasi osta.

ESTV senine viieliikmeline nõukogu jätkab nüüd kolmeliikmelisena. Sinna kuuluvad Ühispanga riskikapitali osakonna juhataja Guido Gritsenko, Rauno Klettenberg ja Marko Kaevando.

TV 1 pressiesindaja Margit Mikk-Sokk ütles BNSile, et Sõnajalgade tagasikutsumine ei too endaga muudatusi TV 1 tegevjuhtkonnas, programmis ega omanike ringis.

Sõnajalad pantisid aprillis 5 miljoni krooni eest ESTV aktsiaid Ühispangale võlgade tagatiseks. Sõnajalgade koguvõlg pangale võib ulatuda kuni 30 miljoni kroonini.

TV 1 programmijuhi Jüri Piheli sõnul ei osalenud Sõnajalad juba augustis sisuliselt telejaama töös, sest aktsiad läks Sõnajalgade ja Ühispanga vahel sõlmitud võlapandilepingu tõttu panga kätte ja Sõnajalad kaotasid kontrolli telefirma tegevuse üle.

TV 1 juhatusse kuuluvad enne välisministeeriumis nõunikuna töötanud Vallo Toomet, ETV kunagine programmidirektor Raul Rebane ja ETV varasem reklaamijuht Rait Killandi.

Tagasi üles