Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Võimalik välisminister on Raul Mälk

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

HEIKKI TALVING

Lahkumisavalduse esitanud Toomas Hendrik Ilvese asemel võib uueks välisministriks saada Eesti suursaadik Londonis Raul Mälk, kinnitasid hästiinformeeritud allikad eile Postimehele.

Mälk ise ei soovinud eile päeval seda võimalust kommenteerida, kuid õhtuks kutsuti ta Tallinna konsultatsioonidele.

Raul Mälk on sündinud 14. mail 1952 Pärnus. 1975. aastal lõpetas ta Tartu Riikliku Ülikooli majandusmatemaatikuna. Mitu aastat töötas Mälk Eesti Raadios väliskommentaatori tegevusega seotud ametikohtadel. 1990. aastal asus Mälk tööle Ülemnõukogu esimehe Arnold Rüütli kantseleis.

Hiljem välisministeeriumis töötades juhtis Mälk Eesti delegatsiooni piiriläbirääkimistel Venemaaga. Kaks aastat tagasi sai ta Eesti suursaadikuks Londonis.

Kevadel Rahvaerakonna esimeheks saanud Toomas Hendrik Ilves esitas lahkumispalve septembri lõpus. Ilvese lahkumine kergendab opositsiooniliste Isamaaliidu, Rahvaerakonna ja Mõõdukate valimiseelset koostööd.

Ilvese lahkudes mainiti võimaliku ministrikandidaadina mitut isikut, nende seas ka Mälku. Ent eelmisel nädalal otsustas Koonderakonna juhatus, et uus välisminister ei peaks olema karjääridiplomaat, vaid Koonderakonda või sellega liidus olevasse erakonda kuuluv poliitik. See välistas Mälgu ning teise kandidaadi, välisministeeriumi asekantsleri Clyde Kulli asumise sellesse ametisse.

Esmaspäeva õhtul kordas Mart Siimanni eesistumisel koos olnud Koonderakonna juhatus oma eelmise nädala seisukohta, kuid toonitas, et see on peaministrile vaid soovituslik.

Tagasi üles