Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Tallinnas käivad ettevalmistused kalaturu avamiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kadri Ratt
Copy
Tallinna kalaturult saab osta samal päeval püütud värsket kala.
Tallinna kalaturult saab osta samal päeval püütud värsket kala. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna Kalasadamas tehti täna ettevalmistusi kauaoodatud kalaturu avamiseks, mis on kavas 15. mail.

Turu korraldaja Kalaturustusühistu algatusel koristati tulevast turuplatsi kõikvõimalikust risust ning kolme nädala pärast on kai ääres kioskid, kus kaubeldakse Eesti kalaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Turustusühistu kinnitusel tuleb vastavalt püügihooajale müügile erinev kala, pidevalt saab aga osta värsket kilu ja räime.

«Plaanime teha siia väikese suitsetamise ja grillimise, kus seda värsket kala esmatöödeldakse ja pakutakse inimestele maitsmiseks. Ja samas tutvustatakse ka neid nippe, kuidas lihtsalt ja käepäraselt kala valmistada,» rääkis Kalaturustusühistu juhatuse liige Andres Jagor.

Esialgu hakkab turg lahti olema vaid laupäeviti.

Tagasi üles