Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Suvetuuride korraldamine Saaremaal on korraldajatele riskantne

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Martti Kass
Copy
Kontsert "Väljamõeldud lood" 16.07.2008 Tallinnas
Kontsert "Väljamõeldud lood" 16.07.2008 Tallinnas Foto: Ardi Ilves

Suvetuuri Saaremaale toomine on korraldajatele pika vahemaa, praami üleveo ja siin ööbimise tõttu tunduvalt kulukam kui mandril sama ürituse korraldamine.


Seetõttu siis kaaluvad kontserdikorraldajad hoolega, milliseid üritusi Saaremaale tuua ning jätavad liiga suure majandusriski korral Saaremaa suvetuuride kavast välja, kirjutas Meie Maa.

Aarne Valmis, kes on aastaid Eesti suurimaid kontserttuure korraldanud, rääkis, et majanduslikus mõttes on Saaremaale tulek alati riskantne, kuna Saaremaale sõidu teevad kalliks suured transpordikulud.

Lisaks kulub hulk raha inimeste transpordiks, märkis Valmis, kelle sõnul korraldab suurt suvetuuri umbes 50-liikmeline meeskond. Juhul, kui meeskonnal ei õnnestu viimase praami peale jõuda, peab korraldaja katma ka ööbimiskulud.

Vello Tellissaar firmast Tartu Kontsertkorraldus nentis samuti, et suvetuuri Saaremale toomine on rahaliselt väga kulukas ja kahjumi vältimiseks on tihtilugu mõistlikum saarele tulemata jätta.
Näiteks jäi poolteist nädalat tagasi toimunud Dagö, Chalice`i ja Lenna Kuurmaa suvetuur «Väljamõeldud lood» Kuressaares kahjumisse, kui võtta arvesse kõiki transpordi ja reklaamikulusid.


Märksõnad

Tagasi üles