Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Mõigu elanik: meie kannatustest võiks raamatu kirjutada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ivo Nõgistole ehitati küll uus piirdeaed ja värav, kuid aed juba laguneb ja väravat ei saa tänava poolt avada.
Ivo Nõgistole ehitati küll uus piirdeaed ja värav, kuid aed juba laguneb ja väravat ei saa tänava poolt avada. Foto: Andres Haabu

«Meie kannatustest võiks raamatu kirjutada. Tee-ehitajad on peaaegu kõikidele elanikele liiga teinud,» ütleb Mõigu elanik Ivo Nõgisto.


Tartu maantee kapitaalremondi käigus kaotati ära Tartu maantee ja Lambi tänava nurgal elava Nõgisto maanteepoolne sissesõit krundile. Pärast pikka piikidemurdmist ja ajakirjanduse sekkumist ehitati vanahärrale uus piirdeaed ja autovärav Lambi tänava poole, krundi tagumise osa juurde.

«Nad lõhkusid mul piirdeaia ära ja pidid projekti järgi uue aia ehitama. Nüüd ehitasidki, aga valesse kohta. Enne oli aed minu maa peal, nüüd ehitati see linna maa peale. Linnavaraamet pidi nüüd uued dokumendid koostama, aga juriidiliselt mul praegu piirdeaeda pole,» rääkis Nõgisto.

«Ja tegelikkuses see alles ehitatud aed juba laguneb. Värav on kolm korda niimoodi lagunenud, et olen pidanud seda ise remontima. Praegu nad arutavad asja, aga nad ei oska teha sellist väravat, et kui ma autoga koju tulen, siis ma saaksin selle väljastpoolt lahti teha.

Praegu ma jätan auto värava juurde, siis lähen ringiga ümber krundi, teiselt poolt jalgväravast sisse, lähen üle terve krundi värava juurde, teen selle lahti, lähen istun autosse ja saan hoovi sisse sõita. Kui tahan kodust välja sõita, siis sõidan autoga väravast välja, tulen hoovi tagasi, panen värava kinni, lähen jällegi ringiga auto juurde,» selgitas Nõgisto, kes on 78aastane ja kellel on ainult üks kops, mille tõttu on pikemad jalutuskäigud talle üsna väsitavad.
 

Tagasi üles