Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Õnnemandliga riisipuding

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Pille Petersoo

Põhjamaalastel on jõulude ja riisiga mingi eriline suhe. Päkapikkudele maitseb riisipuder väga, seetõttu serveeritakse kaneelisuhkruga ülepuistatud tagasihoidlikku riisiputru jõululaupäeva õhtul.

 Riisiputru tehakse aga varuga ja esimesel jõulupühal valmistatakse pudrujääkidest maitsvat vahukoorega magustoitu, mida Taanis pakutakse sooja kirsikompotiga, Rootsis aga apelsinitükkidega. Mina olen juba aastaid jõuluõhtul külalistele pakkunud taanlaste varianti nimega risalamande.


Märksõnad

Tagasi üles