Päevatoimetaja:
Martin Ehala

Tallinnas kaob uuest aastast mootorsõidukimaks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Tallinna linnavolikogu kaotas eile linnas registreeritud sõidukite mootorsõidukimaksu, kuna tegemist on ebaõiglase maksuga, mis pole täitnud oma eesmärki.

Abilinnapea Toivo Ninnas ütles linnavolikogu ees esinedes, et tegemist on tallinlaste jaoks ebaõiglase maksuga, mis tuleb kaotada. «Raha on vaja, aga ebaõiglaselt ei tahaks seda koguda,» on Ninnas öelnud. Tema sõnul laekus seda maksu nagunii vähe, paljud autoomanikud aga registreerisid oma sõidukid väljaspool Tallinna, et maksust pääseda. Ninnas on ka öelnud, et Tallinnas sõita võib praegu igaüks maksu tasumata, maksta tuleb vaid linnas registreeritud sõidukite omanikel, mis on linlaste jaoks ebaõiglane. Abilinnapea lisas, et alates uuest aastast otse riigieelarvesse minema hakkav raskeveokimaks kahandab laekuvaid summasid nagunii ja maksust vabastamine puudutab ainult sõiduautosid. Tallinna mootorsõidukimaks kaob alates 1. jaanuarist 2003. Mootorsõidukimaksu kaotamine oli võimuliidul plaanis juba enne kohalikke valimisi, kuid eelmise linnavolikogu eestseisus otsustas jätta selle küsimuse otsustada uuele volikogu koosseisule.

Tagasi üles