Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Sügisõhtu kokteiliga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas pimedat sügisõhtut särtsakamaks muuta? Näiteks sõprade seltsis kokteile segades!

Läinud nädalal Kopenhaagenist rahvusvahelistelt shõubaarmenide meistrivõistlustelt «Beefeater International Bartenders Competition 2001» 2. kohaga naasnud klubi Hollywood baarmen Sven Petrov pakub ajakohast kokteililoomingut.

Hea kokteili saladus peitub Sven Petrovi sõnul kvaliteetsetes komponentides, õiges valmistusviisis ja serveerimisklaasis. Kokteilisegajal võiks lisaks jookidele kodus olla sheiker, mõõteklaas, jääd ja mahla-press, sest värske täismahl on alati konserveeritust parem.

Tom Collins

Klassikaline kokteil, mis vahepeal unustuse hõlma vajus, ent on viimasel ajal taas popiks muutunud. Kokteili plussiks on lihtne valmistusviis.

Võtke 4 cl Beefeateri dzhinni, 2 cl laimi- või sidrunimahla, 1 cl suhkrusiirupit (keetke pidevalt segades võrdses osas suhkrut ja vett, kuni suhkur on sulanud), pikendamiseks gaseeritud vett.

Loksutage kolm esimest komponenti koos jääkuubikutega sheikeris läbi ja kurnake jook jääkuubikutega täidetud nn pikajoogi klaasi. Lisage gaseeritud vesi ning kaunistage sidruniviilu ja punase kokteilikirsiga.

Irish Coffee

Iiri kohv on jook, mis soojendab külmavõetud ihu ja sobib ka pärast söömaaega magustoidu asemel.

Vaja on 4 cl Iiri viskit (nt Tullamore Dew), 1-2 tl fariinsuhkrut, kuuma kanget kohvi, kergelt vahustatud maitsestamata vahukoort.

Pange 1 tl suhkrut kuumakindlasse klaasi, valage peale kohv ja segage, kuni suhkur on sulanud. Valage viski kuumakindlasse metallnõusse, lisage 1 tl suhkrut. Pangee viski põlema ja kuumutage seda koos suhkruga mõnda aega. Kuumutamise tulemusena tekib viski-suhkru segule karamelline maitse ja aroom.

Pärast kuumutamist valage põlev viski ettevaatlikult kohvi hulka, samal ajal jooki segades. Lisage lusikaga vahukoor ja raputage sellele kaunistuseks shokolaadilaaste või kaneelipulbrit.

Cosmopolitan

Trendikas kokteil, klubi Hollywood menur. Väidetavalt on see ka supertäht Madonna lemmiksegu.

Vaja on 3 cl Vodkat, soovitatavalt mustsõstramaitselist, 1,5 cl Cointreau likööri, 2 cl jõhvikamahla, 0,5 cl laimi- või sidrunimahla.

Loksutage kõik komponendid koos jäätükikestega sheikeris läbi ja kurnake jook klassikalisse kokteiliklaasi. Kaunistuseks klaasi servale punane kokteilkirss või sidrunikoorest lõigatud spiraal.

Britt Rosen

Kommentaarid
Tagasi üles