/nginx/o/2013/09/06/2292734t1hcd4e.jpg)
Kolga-Aablaski keedetakse õunamoosi. Ent tulisema maitsega, selgub sealse kodurestorani MerMeri perenaise Merrit Kiho retseptist.
Kolga-Aablaski keedetakse õunamoosi. Ent tulisema maitsega, selgub sealse kodurestorani MerMeri perenaise Merrit Kiho retseptist.
Sel aastal kurdavad kõik tuttavad ja võhivõõradki kui ühest suust, et õunad ajavad üle ääre, mis teisisõnu tähendab, et maad on haaranud suur õunauputus, mille tagajärgede likvideerimine käib juba üle jõu. Meie küla elanikel on rohkem vedanud, sest siinsed rannaääre puhastajad kaks šoti mägiveist (ema ja tütar) on tänulikult nõus ära sööma pisimagi õunaubina, mis neile ette antakse.
Tahtmatult vilksab mul läbi pea mõte: kui maitsev küll võiks olla niimoodi toidetud mägiveise liha... Kui aga koduaias laiutavad ainult õunapuud, mitte veised, siis allpool on veel üks võimalus õuntest lahti saada.
Vürtsine õunamoos ehk tšatni