Kolga-Aablaski keedetakse õunamoosi. Ent tulisema maitsega, selgub sealse kodurestorani MerMeri perenaise Merrit Kiho retseptist.
Tellijale
Vürtsikas Õunamoos
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal kurdavad kõik tuttavad ja võhivõõradki kui ühest suust, et õunad ajavad üle ääre, mis teisisõnu tähendab, et maad on haaranud suur õunauputus, mille tagajärgede likvideerimine käib juba üle jõu. Meie küla elanikel on rohkem vedanud, sest siinsed rannaääre puhastajad kaks šoti mägiveist (ema ja tütar) on tänulikult nõus ära sööma pisimagi õunaubina, mis neile ette antakse.
Tahtmatult vilksab mul läbi pea mõte: kui maitsev küll võiks olla niimoodi toidetud mägiveise liha... Kui aga koduaias laiutavad ainult õunapuud, mitte veised, siis allpool on veel üks võimalus õuntest lahti saada.
Vürtsine õunamoos ehk tšatni
Kogusest jätkub paari 0,5 l purgi tarbeks.