Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Piirivalve sai Narva-Jõesuus uue kordoni

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Piirivalve uus kordon Narva-Jõesuus.
Piirivalve uus kordon Narva-Jõesuus. Foto: Piirivalveamet

Piirivalve avab homme, 14. augustil Narva-Jõesuus 26,5 miljonit krooni maksma läinud uue kordoni, mis valmis Schengen Facility programmi raames.

Vajadus uue kordoni järele tekkis põhjusel, et vana Narva-Jõesuu piiril asuv hoone laguneb ega vasta enam kaasaja nõuetele, samuti asuvad piirivalvekaatrid vanast kordonihoonest 6 kilomeetri kaugusel, teatas piirivalveameti pressiesindaja.

Uus kordonihoone asub Narva-Jõesuu sadama vahetus läheduses, võimaldades operatiivselt reageerida õigusrikkumistele ja viia läbi päästetegevust.

Narva-Jõesuu kordoni ehitamise üks oluline eesmärk oli kaasajastada piirivalvurite olme- ja teenistustingimusi. Uude kordonihoone kompleksi kuuluvad kahekorruseline kordonihoone, teenistuskoerte aedik ning kordoni tehnikasektsioon.

Kordonihoones on lisaks tööruumidele ka ajutise kinnipidamise ruumid, korrapidamisteenistuse pidamiseks kaasaegne teenistusruum ja relvade hoiuruumid, köögikompleks, magamisruumid, õppeklass ja sporditegemise ruumid.

Tagasi üles