Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

PunaMusta aktivistid vabastati Saksamaal vanglast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
PunaMusta koduleht.
PunaMusta koduleht. Foto: Postimees.ee

Eesti libertaarsotsialistlik liikumine PunaMust teatas, et kolmapäeval ja neljapäeval Rostocki lähistel G8 vastaste protestiaktsioonide käigus arreteeritud kaks
PunaMustaga seotud aktivisti on Eesti saatkonna sõnul vabastatud.

Liikumine pole esimesega neist isikutest kontakti saanud ja info tema asukoha ja võimalike süüdistuste kohta hetkel puudub, teatas PunaMusta esindaja.

Teine protestiaktsioonidel vahistatud aktivist veetis liikumisele teadaolevalt Rostocki kriminaalvanglas üle 24 tunni.

Isik vahistati eile ettekäändel, et ta kandis musta värvi riietust ja oli kahtlustatav võimalikul blac-blocki aktsioonil osalemises.

Süüdistustest loobuti tingimusel, et kinnipeetu loobub edasistest pretensioonidest ning ta vabastati täna pärastlõunal.

Vahistatud aktivisti sõnul piirati kinnipidamise ajal oluliselt tema põhiõigusi, sealhulgas telefoni kasutamise õigust lähedaste teavitamiseks ja kasutati liigselt jõudu.

Libertaalsotsialistlik liikumine PunaMust teatas, et on nördinud võimude tegevuse ning ülereageerimise ja liigse jõu kasutamise üle.

Protestiks aktivistide vahistamisele korraldati PunaMusta aktivistide osalusel täna Berliinis Karl Marx Strassel tee blokeerimise aktsioon.

Pühapäeval alanud protestiaktsioonide käigus on seni vahistatud umbes 700
inimest.

Tagasi üles