Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Andrus Ansipi teine valitsus andis ametivande

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Andrus Ansipi uus valitsus
Andrus Ansipi uus valitsus Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansipi juhitav uus valitsus andis täna riigikogu ees ametivande.

Uue võimuliidu moodustavad Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Ansip luges riigikogu saalis ette ametivande, milles tõotas pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele. Seejärel kinnitasid vannet oma allkirjaga valitsuskabineti liikmed.

Reformierakonnast jätkab uues valitsuses välisministrina Urmas Paet ja justiitsministrina Rein Lang, kultuuriminister on Laine Jänes, sotsiaalminister Maret Maripuu ja keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Isamaa ja Res Publica Liidust on Helir-Valdor Seeder põllumajandusminister, Tõnis Lukas haridus- ja teadusminister, Juhan Parts majandus- ja kommunikatsiooniminister, Jaak Aaviksoo kaitseminister ja Vallo Reimaa avaliku halduse minister.

Sotsiaaldemokraatide juht Ivari Padar on rahandusminister, Jüri Pihl siseminister ja Urve Palo rahvastikuminister.

Seoses uue valitsuse ametisse astumisega vabastas president Toomas Hendrik Ilves ametist seni võimul olnud valitsuse, kuhu kuulusid Reformierakonna, Keskerakonna ja Rahvaliidu esindajad.

Tagasi üles