Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

«ZUGA lastekas» ka sellel aastal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

4. detsembrist alates kolmel pühapäeval etendub Kanuti Gildi SAALi stuudios ZUGA ühendatud tantsijate lavastus «ZUGA lastekas».

Tegijate jaoks on põnev proovida, kuidas lapsed näevad tantsu ja liikumist. Kas nende fantaasia hakkab tööle, nähes kahte keha üksteise ümber mässinult mööda põrandat ronimas. Kas nad näevad selles kuuseokast tassivat sipelgat ja vaatavad põnevusega või ütlevad, et see pole ju tants.

Või on nende jaoks põnevad üksteisele lähenevad põlved või itsitavad varbad? ZUGA kavatsuseks oli teha etendus, mis oleks vaatajate fantaasiat ergutav ja kaasatõmbav. Liikumistega antakse kätte niidiotsi, kust ise oma lugu edasi mõelda. Pakutakse vaatamiseks igapäevaelus harjumatuid olekuid ja olukordi.

Selleks on saali palutud ainult 6- kuni 10-aastased vaatajad. Vanematele ja õpetajatele, kes saadavad lapsed etendusele, on mõelnud eraldi programmi «puhvetis», kus saab juua teed ja kohvi, mängida lauamänge ning vaadata multifilme.

«ZUGA lasteka» idee ja teostus pärineb Kaja Kannult, Tiina Mölderilt ja Helen Reitsnikult. Etenduse kunstnik on Kalle Tikas ning multifilmide autor on Maike Lond. (PM)

Tagasi üles