Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072
Saada vihje

Presidendi vastuvõtu peolaua katab Imre Kose

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Imre Kose
Imre Kose Foto: Postimees

Vabariigi aastapäeval katab Estonias presidendi vastuvõtu peolaua Imre Kose, kelle sõnul tuleb serveeritav traditsiooniline ja eestipärane, kirjutab SL Õhtuleht.

Üks Eesti Vabariigi 87. aastapäevapidustuste tipphetki on president Arnold Rüütli ja proua Ingrid Rüütli vastuvõtt Estonias. Vastuvõtule kutsutakse välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste sõnul kuni 800 inimest ja see läheb maksma 600.000 krooni.

Peolaua eest kannavad sel aastal hoolt Carmen Catering ja Vertigo Catering, mille peakokk Imre Kose on juba aastaid hea seisnud selle eest, et presidendi laual kõik suurepärane ja nauditav oleks. Kose sõnul valmistatakse pakutav toit võimalikult palju oma toorainest.

«Kohalikku ulukit, eesti kitsejuustu, marju, seeni, kuid püüame need panna moodsasse vormi. Mõningaid asju serveerime näiteks lusikal, mõni asi tuleb väiksest pitsist. Igal aastal oleme püüdnud kas mõnda uuenduslikku toorainet kokku panna või kasutada teistmoodi serveerimisviisi,» avab Kose kaarte.

Tervet menüüd ei soovi peakokk avalikustada.

«Aga näiteks kahte sorti suupistet pakume väikesest klaasist ehk pitsist: kadakamarineeritud lõhe ja värske kurgi tar-tar. See on salat. Teine suupiste, mida samuti klaasis serveerime, on metsaseene-külmsuitsupõdra tar-tar kapparitega.»

«Veel tuuakse pidulauale kilusuupisted vutimunaga. Ja huvitav valik on mustjuur. Seda serveeritakse kastmes: soe mustjuure suitsupardi fricasse. Seda pakume espressotassist,» kirjeldab Kose aastapäevahõrgutisi.

Kose sõnul eelneb vastuvõtule kuudepikkune mõttetöö ja menüü koostamine.

«Meil on, millest teha. Seal on palju välismaiseid külalisi ja seega hea koht näidata, mis roogi meil endil pakkuda on,» rõõmustab Kose. Lõplik veinivalik on veel täpsustamisel.

Tagasi üles