Päevatoimetaja:
Lomely Mäe

Eestis hakkab ilmuma uus vene ajaleht

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Järgmisest nädalast hakkab Eestis ilmuma Vene tuntud ajalehe Moskovski Komsomolets kohalik väljaanne MK-Estonija.

Nädalalehe vastse peatoimetaja Pavel Ivanovi sõnul on tegu üle maailma leviva ajalehebrändi MK (Moskovski Komsomolets) toomisega Eesti meediaturule.

Pooled artiklid Venemaalt

Väljaande sisu koosneb nii Eesti toimetuse toodetud kui Venemaal koostatud materjalidest. Lisaks Ivanovile kuuluvad toimetusse Vitali Belobrovtsev, Ksenija Repson, Andrei Mokievski ja teised ajakirjanikud.

«Sisult on MK-Estonija klassikaline nädalaleht, mis räägib inimestele inimestest, uurib ja selgitab telgitaguseid poliitika, majanduse ja meelelahutuse vallas ning pakub kasulikku informatsiooni erinevates rubriikides,» tutvustas Ivanov uut väljaannet.

MK on üks suuremaid päevalehti Venemaal, millel ainuüksi Moskvas on ligi 900 000 lugejat. Väljaspool Venemaad ilmub ajaleht nädalalehena ligi 40 riigis.

Uut nädalalehte annab välja Läti meediafirma SIA MK-Baltija, mille esindaja Eestis on Telereklaami OÜ. Nädalalehe omanike ring kattub telejaama Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) omaga.

Ilmub koos telekavaga

PBK omanik ja juhatuse esimees on Oleg Solodov. Pavel Ivanov lahkus kevadel ajalehe Estonija peatoimetaja kohalt. Pärast seda nimetati Estonija ümber Vestiks ning ajalehele anti kõmulisem suund.

MK-Estonija hakkab ilmuma kolmapäeviti ja põhilehe maht on 40 lehekülje. Lisaks ilmub lehe vahel 32-leheküljeline telekava. (PM/BNS)

Tagasi üles