Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Postimees valis Aasta Anekdoodi 2003

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Reedel kell 16 tegi Postimees hotellis Radisson SAS pidulikul lõunal teatavaks konkursi «Aasta Anekdoot 2003» võiduanekdoodi. Postimehe internetiküljel hääletanud inimesed tunnistasid parimaks Margus Lepa valitud võistlusnalja:

Kolm ehitajat-ettevõtjat - üks Kundast, teine Sondast ja kolmas Sindist külastasid Tallinnas ehitusmessi ja sattusid jutuotsale AS Eesti Näitused juhatuse esimehega.
«Meil oleks vaja siia paviljonide taha uut piirdeaeda,» sõnab boss. «Tehke oma pakkumised ja ma garanteerin, et üks teist saab tellimuse.»
Kunda mees ja Sonda mees mõõtsid tara üle ja siis pakub kundakas:
«Üheksa tuhat krooni ja töö saab tehtud. Neli tuhat materjalidele, neli tuhat
töömeestele palgaks ja tuhat mulle kasumiks.»
«Mina teen seitsme tuhandega,» ütles sondakas. «Kolm tuhat materjalidele, kolm tuhat töömeestele ja tuhat mulle.»
«Minu taks on kakskümmend seitse tuhat,» kostis Sindi mees silmagi pilgutamata.
«Kuule, sõber!» imestab boss. «Sa ei suvatsenud isegi tara üle mõõta ja nüüd pakud sellise hiigelsumma!»
«Mis tast, tühjast, mõõta! Kümme tuhat mulle, kümme tuhat sulle ja seitsme tuhande eest palkame tolle Sonda tola!»


Postimees selgitas parima anekdoodi välja teist aastat järjest. Seekordseid konkursinalju käis kolme nädala jooksul Internetis hindamas 755 inimest. Lõppenud aastale kõige iseloomulikuma nalja selgitamiseks pakkusid kaheksa naljakogujat - Peeter Tulviste, Ivar Kallion, Priit Aimla, Vello Lään, Erkki Kõlu, Jüri Paet, Margus Lepa ja Valdo Jahilo - välja oma valiku. Toomaks sisse rahva osalust, lisas Postimees paremaid naljapalasid ka Ekspressi Kranaadist ning Delfi Naljalehest.

Valitud anekdoodid pidid olema kas uudsed või aktuaalselt ajakajalised, kirjeldades 2003. aastale iseloomulikke protsesse või inimesi.

Postimehe peatoimetaja Tarmu Tammerki sõnul kavatseb ajaleht sarnast anekdoodikonkurssi jätkata ka edaspidi. «Anekdoot on rahva seas spontaanselt leviv meelelahutusvorm ning neid tähelepanuta või ainult enda teada jätta ei oleks õige,» lausus ta.

Konkursi «Aasta Anekdoot 2003» anekdootidega saavad huvilised tutvuda Postimehe veebiküljel aadressil http://www.postimees.ee/nali/.

Tagasi üles