Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Botaanikaaed tutvustab söödavaid õistaimi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tallinna botaanikaaia metoodik Urmas Laansoo rõhutab, et süüa tasub vaid õisi, mida tuntakse.
Tallinna botaanikaaia metoodik Urmas Laansoo rõhutab, et süüa tasub vaid õisi, mida tuntakse. Foto: Liis Treimann

Tallinna botaanikaaias saab veel täna ja homme vaadata näitust aedades ja kodudes kasvavatest õistaimedest, mida saab igapäevaselt kasutada toidu valmistamiseks.

Üks tuntumaid õistaimi, mida on juba sajandeid Eestis toiduna tarvitatud, on pärn. Söögina võib kasutada veel näiteks roosi, rukkilille, lõvilõuga, päevaliiliat, võõrasema, kannikesi, mungalille ja paljusid teisigi.

Tallinna botaanikaaia metoodiku ja kuraatori Urmas Laansoo sõnul on näiteks mungalill väga maitsev ja meenutab natukene redist ning pooltooreid seemneid võib ka vürtsiks tarvitada. Roos on tema sõnul samuti väga populaarne söögi valmistamisel ning sellest tehakse mitmesuguseid hoidiseid.

Tagasi üles