/nginx/o/2013/07/19/1907566t1h87e9.jpg)
On hoidiste tegemise aeg. Rabarberid said juba juunis sügavkülma, maasikamoosid on olemas, vaarikad, mustad sõstrad ja mustikad saab ka – esimesi ja teisi on oma maakodus küllaga, kolmandate tarvis tuleb üks metsaretk teha.
On hoidiste tegemise aeg. Rabarberid said juba juunis sügavkülma, maasikamoosid on olemas, vaarikad, mustad sõstrad ja mustikad saab ka – esimesi ja teisi on oma maakodus küllaga, kolmandate tarvis tuleb üks metsaretk teha.
Peavalu valmistavad aga hapukurgid – mõtisklen ma hommikukohvi kõrvale. Eelmisel suvel tegime neid kümme purki, mis oli üsna õige kogus, tuleb nüüdki sama palju teha. Kurgikasvatajad räägivad, et tänavu on kurgid paar nädalat tavalisest varasemad, nii et on õige aeg nende peale mõtlema hakata. Kurgid saab Tartu turult, nende hapendamiseks vajalikke maitsetaimi aga küll turult osta ei täi – talumehed on aru saanud, et sel kraamil hea minek on, ja küsivad suisa hingehinda – see läheks kallimaks kui kurgid ise. Aga ehk on sõbral – Hundi «metsavahil» seda värki? Möödunud aastal oli.