Eesti Toiduainetööstuse Liit viis mullu kevadel läbi tarbijauuringu, millest nähtub, et tarbija jaoks ei ole vorsti hea maitse tingimata seotud lihasisaldusega. Kõnealuse uuringu tulemusi esitleti ka põllumajandusministeeriumile, enne kui viimane asus välja töötama uut lihasisalduse märki.
Tellijale
Toiduliitu ärritab lihamassi halvustamine
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue märgistusega tuuakse selgelt välja liha osakaal vorstitootes ning lihatööstused saavad seda kasutada keeduvorstidel, viineritel ja sardellidel, mille lihasisaldus on vähemalt 60 protsenti ja mille valmistamisel pole kasutatud lihamassi. Toiduliit arvab, et uue märgistuse taga on väikese huvigrupi vastandumine tuntumatele lihatootjatele.