Eesti suurima, Rakvere Lihakombinaadi äridirektori Margus Venelaine hinnangul on väikesi lihatööstusi Eestis liiga palju ja nende arv võib lähiajal väheneda. Samas võib uusi tööstusi ka juurde tulla, sest paljud talunikud on hakanud ise vorsti-sinki tegema ja müüma. Suuremate tootjate puhul ta mingeid konsolideerumisi ette ei näinud.
Tellijale
Suured püüdlevad välisturule
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lihaturg on suhteliselt stabiilne, mitte nagu IT-turg, mis võib juba homme kaks korda suurem olla. Mingid nihked toimuvad, aga suuri muudatusi pole ette näha, sest liha süüakse ikka enam-vähem sama palju,» lausus Venelaine.