Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Rahumäe kompostiväljak ei võta ajutiselt lehti ja okkaid vastu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Prügikoristus kogub populaarsust.
Prügikoristus kogub populaarsust. Foto: Sille Annuk.

Üks Postimees.ee' le vihje saatnud Nõmme elanik oli tõeliselt nördinud, kui tahtis okaste ja lehtedega täidetud paarkümmed 100-liitrist kilekotti Rahumäe kompostiväljakul ära anda, aga selgus, et vastuvõtupunkt on 1. juunist hoopis suletud.


Rahumäe kompostiväljakult saadeti nördinud nõmmekas Jõelähtme prügilasse. Sinna mees tubli inimesena suunduski, ei viinud oma lehekotte kuhugi metsa alla. Tema pahameel sai aga hoogu juurde, kui rohelisest mõtteviisist lähtuvalt kokku korjatud lehesodi kallati prügilas autokummide ja muu prahiga ühte hunnikusse.

Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra tunnistas, et 1. juunist on Rahumäe kompostiväljak tõesti ajutiselt suletud. Küsimus olevat selles, et Tallinna keskkonnaamet lõpetas väljakut hallanud Mustamäe Haljastusega lepingu. Asi toimus poolte kokkuleppel. Põhjus seisnes aga selles, et firma ei suutnud teha vajalikke investeeringuid.

Mustamäe Haljastus peab 30. juuniks kompostiväljaku vabastama. Seetõttu alates eilsest seal enam aiajäätmeid vastu ei võeta. Linna keskkonnaamet peab praegu läbirääkimisi uue ettevõttega, et kompostiväljaku saaks juulis taas avada.

Jõelähtmes asuva Tallinna Prügila AS juhatuse liige Allan Pohlak kinnitas, et prügila ei ladesta autokumme ja puulehti ühte kohta. Rehvidega tegeleb hoopis rehviliit, mis rendib prügilalt eraldi platsi.

Pohlaku sõnul ladestatakse puulehed ja okkad kompostihunnikusse.  

Vakra mainis, et Nõmme linnaosavalitsus on oma kulu ja kirjadega mais tasuta minema vedanud 36 600 kotitäit nõmmekate kokku kogutud puulehti ja okkaid. Linnaosavalitsusele läks see ettevõtmine maksma 320 000 krooni.

«Lehe- ja oksakottide äravedu on Nõmmel igakevadine heakorrakuu kampaania,» tõdes Vakra. «Tänavu viisime juba kuuendat aastat tasuta minema sügise ja talve jooksul mahalangenud puulehed ja - okkad.»

Tänavu olid Nõmmel kasutusel punased kilekotid tekstiga «Nõmme». Erikottide kasutamise tingis asjaolu, et osa inimesi hakkas kampaaniat kurjasti ära kasutama ning linnaosa tänavate äärde tekkisid ka tavaliste mustade kottide kuhilad.

Igalt krundilt viis linnaosavalitsus minema kuni kümme 75-liitrist punast kotti. 4. maiks pidid kõik lehekotid olema tõstetud nähtavale kohale aiavärava juurde. Lehevedu kestis 31. maini. Kui inimesed olid aia äärde tõstnud ka musti kilekotte prügiga, siis nendele pani linnaosavalitsuse lepingupartner infokleebise, kus kirjas tingimused, mille alusel saab äravedu tellida.

Vakra ütles, et kui mõni punane lehekott on kuidagi kahe silma vahele jäänud, siis tuleb sellest linnaosavalitsusse teatada ning kotid viiakse tasuta minema.

Märksõnad

Tagasi üles