Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Maitsev salatitaim vajab niiskust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Salatisorte on palju ning seepärast tasub julgelt ka uusi katsetada.
Salatisorte on palju ning seepärast tasub julgelt ka uusi katsetada. Foto: Toomas Tatar

Reporter Tiina Kaukvere uuris asjatundjatelt, kuidas leida suurest seemnevalikust just endale sobiv salatisort ning tagada, et see pakuks maitserõõmu pikaks ajaks.

Lehtkapsas – maitsev ja ilus

Tamme ürditalu perenaise Heli Viedehofi kinnitusel on poelettidele tulnud praeguseks väga palju erinevaid lehtkapsasorte. «Soovitan sorti «Nero di Toscana», mida tuntakse ka itaalia palmkapsa nime all,» ütles Viedehof, kelle sõnul on seda sorti kerge kasvatada. Lehtkapsaid ongi tegelikult võrreldes kapsalistega lihtne kasvatada – esialgu tuleb taim siiski ette kasvatada. «Lihtsalt külvad seemne paraja vahega külvikasti või potti. Seal tuleb taimi pikeerida ja kui taimel on kaks-kolm lehte peal, istutada õue,» soovitas Viedehof.

Tagasi üles