2050. aastal peab maailmas üks hektar maad toitma ligi 6,4 inimest; 1991. aastal vajati ühte hektarit 2,5 inimese jaoks. Milliseid võimalusi see muutus Eestile tähendab, kirjutab professor Rando Värnik, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor.
Tellijale
Rando Värnik: toitu hakkab puudu jääma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidu tootmise efektiivsus, investeeringud ja varustamine on maailma toiduorganisatsiooni (FAO) hinnangul tähtsustumas, saades valupunktiks aastal 2050, mil ennustuste kohaselt suureneb inimeste arv maailmas ning alatoitumine muutub aina enam probleemiks. Toidu kättesaadavus ja toidutootmise potentsiaal Euroopas oli ka eelmisel nädalal Tartus toimunud kõrgetasemelise põllumajandusfoorumi Agroforum Balticum kokkukutsumise põhjus.